Vakgarage Auto Service Korenweide: dé specialist voor het oplossen van trillingen in het stuur tijdens het remmen.
De problemen worden steeds groter omdat de auto`s steeds gevoeliger zijn geworden en de eisen van de bestuurder steeds groter worden in verband met het rijcomfort. Op deze problemen hebben wij direct ingespeeld door ons daarin te verdiepen. De auto`s krijgen tegenwoordig steeds meer motorvermogen, trekkracht en hogere topsnelheden . Tevens is de rijstijl van de bestuurders wat ruiger geworden dan vroeger. Door grotere remschijven en zwaardere of meerdere remzadels toe te passen komen er tegenwoordig grotere krachten op het remsysteem. Trillingen zijn dan ook steeds een groter probleem van de bestuurder.

Auto Service Korenweide heeft de oplossing gevonden in 2002 op de beurs in Frankfurt in Duitsland: de PRO-CUT machine die uit USA afkomstig is en de europeese importeur in Engeland. Deze machine draait de remschijf aan de auto af tot een diameter van 480 mm en een remschijfdikte tot 45mm ook voor bedrijfswagens tot 3500kg. Wat is het geheim van deze machine: de remschijven worden aan de auto afgedraaid maar de calliberatie van de machine gebeurd d.m.v. een giroscoop in de machine, waardoor wij de veschillende materiaaldiktes van remschijf , wielnaaf , lagers en astappen opheffen kunnen wij een calliberatie krijgen van 0.011 mm op het uiterst gemeten van de machine. Omdat de machine op de as 0.05mm uit het midden staat wordt tijdens het afdraaien de remschijf VLAK en op GELIJKE DIKTE afgedraaid zodat bij controle van de metingen bijna GEEN wijzeruitslag meer is dus kleiner dan 0.001 mm.

Omdat de remschijf VLAK is en GEEN slingering heeft zal na het remmen de remschijf gelijk weer afkoelen door de rijwind over de gehele remschijf oppervlakte en zal het stuur niet meer trillen tijdens het remmen. Daarom geeft ASK Oud Gastel ook 100 % garantie dat Uw auto trilvrij is en blijft voor een lange tijd . Wij durven dan ook tegen onze klanten te zeggen: "niet goed- niets betalen". Wij werken daarom ook voor diverse Auto Importeurs en diverse Autodealers, waaronder OPEL, BMW, CITROEN, RENAULT, MERCEDES-BENZ, PEUGEOT, VOLKSWAGEN, PORSCHE, TOYOTA en alle amerikaanse auto`s , etc. Garantieclaims worden door de auto importeur ALLEEN vergoed als het herstel is uitgevoerd met een PRO-CUT machine .

Veiligheid
Ondanks de opkomst van airbags, kreukelzones en dwarsbalken in de portieren, zijn de remmen nog steeds de belangrijkste auto-onderdelen als het gaat om de veiligheid van de automobilist. Toch rijdt nog altijd een kwart van alle auto's met slechte remmen.

Bij het laten stoppen van een personenauto met een snelheid van 80 km per uur ontstaat genoeg energie om 2 liter water in 3 seconden te laten koken. Een truck met dezelfde snelheid creëert genoeg energie om 48 liter water in 4 seconden te koken. Uit statistieken blijkt dat men gemiddeld elke 1,37 km of 7300 x per 10.000 km remt. Een dubbele snelheid vergt een 4 x zo lange remweg.

Een paar feiten
Zowel het aantal kilometers dat men jaarlijks rijdt als de rijstijl van de chauffeur zijn van grote invloed op de slijtage van de remmen. Zeker omdat slijtage geleidelijk plaatsvindt, dient de conditie van de remmen regelmatig gecontroleerd te worden. Zeker als men veel kleine stukjes rijdt of een automaat heeft, versneld dit de slijtage. De meeste mankementen komen voor bij de zogenaamde 'slijtdelen': remtrommels, remschoenen, remschijven en remblokken. Ook hydraulische delen en vooral ook de verzadigde remvloeistof (dat iedere twee jaar ververst moet worden).

Wij lossen het voor u op!

Remschijven schoonmaken met de PRO-CUT machine: