Wist u dat 1 op de 4 auto's rondrijdt met defecte schokdempers! Laat ons daarom een GRATIS schokdemper test voor u uitvoeren in onze computergestuurde teststraat van HOFFMANN. 

Wij leveren o.a.:

Voor het normale weggebruik leveren wij de merken Sachs, Monroe, Koni rood en voor de lichte sportieve rijders Koni Geel.

Voor de echte sportieve rijders die hun auto op een verantwoordelijke wijze willen verlagen en de rij-eigenschappen zelf bij kunnen stellen zijn wij Regio-Dealer van KW, AST, Weitech, Koni, Sachs, Mactrax. Deze schokdempers kunnen worden geleverd met:

  • Wagenhoogte instelling
  • Ingaande demping
  • Uitgaande demping

Tevens leveren wij schokdempers voor 4X4 en lichte bedrijfswagens en USA trucks zoals Monroe en Koni. Wilt U een vrijblijvende prijsopgave kijk in het menu bij INFO voor verdere informatie


EEN GOEDE SCHOKDEMPER GEEFT U EEN VEILIG GEVOEL EN VEEL RIJPLEZIER
Daarom is iedere auto voorzien van schokdempers. Toch weten maar weinig automobilisten dat deze onderdelen meer voor hen betekenen dan alleen comfort. De schokdempers zorgen ervoor dat de banden onder alle omstandigheden contact houden met het wegdek en uw veiligheid.

Remweg en wagenziekte
Ongeveer 25 procent van het Europese wagenpark beschikt over onvoldoende functionerende schokdempers, zo blijkt uit onderzoek. Dat is niet verwonderlijk:slijtage verloopt geleidelijk en de bestuurder past zijn rijstijl daar ongemerkt op aan. Echter, onbewust brengt hij zowel zichzelf als andere weggebruikers in gevaar. Zonder goede schokdempers wordt de remafstand al bij kleine snelheden met enkele meters verlengd! Versleten schokdempers hebben bovendien een nadelige invloed op het comfort van de inzittenden en de conditie van andere auto-onderdelen. De onrustige bewegingen van de auto veroorzaken wagenziekte terwijl de levensduur van de banden door onregelmatige slijtage aanzienlijk terugloopt.

Controle
De levensduur van schokdempers bedraagt gemiddeld 50.000 tot 80.000 km. Derhalve is het verstandig om ze iedere 20.000 km te laten controleren. Als een auto na krachtig drukken op het uiteinde te lang nadeint, dan is dat een indicatie dat de schokdempers aan vervanging toe zijn. Een test op een schokdempertestbank geeft de automobilist een genuanceerder beeld.

DEFECTE SCHOKDEMPERS BEINVLOEDEN HET REMVERMOGEN.
Op een droog en ongelijk wegdek kan de remweg bij 80 km/u 2.6m langer zijn. In een bocht kan de remweg bij 50 km/u op een droog en ongelijke weg 2.3m langer worden. Dergelijke afstanden kunnen het verschil uitmaken tussen veilig stoppen en een aanrijding. Symptomen: "Duiken" bij het remmen slingeren.

DEFECTE SCHOKDEMPERS BEÏNVLOEDEN HET WEGGEDRAG!
In een auto met 50% versleten schokdempers kan de maximum snelheid in de bochten op een droog wegdek 10% lager komen te liggen.

Aquaplanning:

Een auto met voorwielaandrijving en 50% versleten schokdempers, die bij constante snelheid over een laagje water van 6mm wordt gereden kan al last krijgen van aquaplanning bij een snelheid die 10% lager ligt dan die van een auto met goede schokdempers.
Symptomen:

  • Onverwacht slingeren
  • Rolneigingen
  • Overstuur

Waar herkent u defecte schokdempers aan?
Duwtest: Druk de carrosserie naar beneden, de auto moet zich na het omhoog komen meteen stabiliseren.

Olietest: Versleten schokdepers verliezen meestal olie.

Nu ook bij ons te verkrijgen: Maxtrac schokdempers

Maxtrac stelt de bestuurder in staat een optimale dempingskarakteristiek te verkrijgen in elke weer en weg situatie, een hobbelige landweg stelt nu eenmaal andere eisen aan de wegligging van de auto dan een glooiende snelweg. Men heeft de mogelijkheid om tijdens het rijden de gewenste stand te kiezen die dan ook direct merkbaar is.